Een schuur in de tuin

Samenvatting Artikel

De tuin verbouwen feature image 01

Overweeg je een schuur in de tuin te plaatsen? Veel tuinen beschikken over een schuur. Een schuur is werkelijk ideaal, omdat dit extra ruimte voor spullen biedt die je anders moeilijk kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, tuinmeubilair of gereedschappen. Soms wordt een schuur ook als werk- of hobbyruimte gebruikt door bijvoorbeeld klussers. Je kunt er ook een B&B of wellnessruimte van maken. Er zijn diverse soorten schuren. Zo zijn er schuren die precies bij de woning passen, maar ook losstaande schuren die er totaal anders uitzien. In dit artikel vertellen we je waarom het belangrijk is goed op de materialen van een schuur te letten en wat voor soorten materialen schuren er zijn. Lees snel verder voor meer informatie en ga meteen aan de slag!

Daarom goed op de materialen letten

De materialen die je voor een schuur gebruikt, hebben invloed op diverse vlakken. Wil je bijvoorbeeld een fietsschuur in de tuin, dan wil je dat deze jarenlang meegaat en van hoge kwaliteit is, zodat jouw fietsen hier lang droog in kunnen staan. Daarom is het belangrijk dat het materiaal jarenlang meegaat. In Nederland hebben mensen vooral houten schuren in hun tuin staan. Deze schuren gaan lang mee, maar vergen wel wat onderhoud dat om de zoveel tijd uitgevoerd dient te worden. Misschien heb je liever een schuur waar je zo min mogelijk onderhoud aan hoeft te verrichten. Ook dan heb je de keuze uit diverse materialen, zoals bijvoorbeeld steen, kunststof en metaal. Welke materialen je kiest, is ook enorm belangrijk voor het bouwen van de schuur. Wanneer je een houten schuur bouwt, gaat dit een stuk sneller dan het bouwen van een stenen schuur. Bedenk goed waar je behoefte aan hebt en kies hier vervolgens een specifieke soort schuur op uit.

Welke soorten schuren zijn er?

Misschien geef je de voorkeur aan een houten berging, maar er zijn nog diverse andere schuren. Je kunt niet alleen kiezen uit houten schuren, maar ook kunststof schuren, stenen schuren en metalen schuren. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Zo staat een stenen schuur erom bekend erg sterk te zijn en gaan kunststof en metaal lang mee. Echter geeft een houten schuur je tuin een natuurlijke uitstraling en heeft deze tevens een lange levensduur. Online kun je meer informatie vinden over de verschillende soorten materialen. Op basis daarvan kun je kiezen welke materialen het beste zijn voor jouw schuur.

Waar kun je de juiste materialen kopen?

Wil je zelf aan de slag met het bouwen van je eigen schuur? Dan wil je natuurlijk weten waar je jouw materialen het beste kunt inslaan. Er zijn diverse bouwmarkten en online websites waar je snel de juiste materialen kunt vinden voor schuren. Hier kun je vaak terecht voor alle materialen voor jouw schuur. Doorgaans kun je ook nog rekenen op aantrekkelijke kortingen. Wil jij snel je eigen schuur bouwen? Ga dan vandaag nog op zoek naar de juiste materialen. Wij wensen je veel succes met het bouwen van een schuur in de tuin!

Meer artikelen

Alles over hout en milieuvriendelijkheid
Hout is een natuurlijk bouwmateriaal. Het heeft diverse milieuvoordelen, waardoor het milieuvriendelijk is. Ontdek hier alle voordelen.
Soorten stucwerk
Wil je jouw muren glad maken of mooi afwerken met stucwerk? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ontdek hier alles over soorten stucwerk.
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen. In dit artikel lees je de leukste ideeën voor het restylen van jouw tuin. Zo geniet je altijd van een gezellige tuin.