De woonkamer verbouwen

Samenvatting Artikel

De woonkamer verbouwen feature image 01

Jouw woonkamer verbouwen? Misschien ben je uitgekeken op je huidige woonkamer en ben je op zoek naar tips om jouw woonkamer van een geheel andere uitstraling te voorzien. Dan ben je hier helemaal goed, want wij hebben de beste tips voor je op een rij gezet om jouw woonkamer te verbouwen tot een prachtige ruimte. Lees snel verder en ga meteen aan de slag met het verbouwen van jouw woonkamer.

Laat je behang eruit springen

Je kunt bijvoorbeeld ruimtes verplaatsen, zoals de keuken aan de voorkant, etc, maar wist je dat je ook veel kunt veranderen met enkel je behang? Kies voor een leuk behang met een opvallende print of ga juist voor een behang met een sprekende kleur. Je kunt alle muren in een kleur behangen, maar ook de keuze om een muur eruit te laten springen met opvallend behang.

Kies voor een mooie vloer

De vloer is een van de belangrijkste dingen die de uitstraling van je woonkamer bepalen. Bedenk dan ook goed of je laminaat of parket kiest of juist gaat voor tapijt of vinyl. Wanneer je in een appartement gaat wonen, is het erg belangrijk rekening te houden met de ondervloer. Wonen er mensen onder je, dan dient deze vaak geluiddempend te zijn. In dat geval kun je het beste voor pvc, vinyl of tapijt kiezen. Uiteraard kun je ook gewoon voor een mooie parket- of laminaatvloer kiezen. Leg er een warm vloerkleed overheen om te zorgen voor demping en warme voeten tijdens de koude maanden. 

Plaats industriële deuren

Stoere ruimtes creëren met industriële deuren is zeker een aanrader als je jouw woonkamer gaat verbouwen. Een industriële deur is een echte eyecatcher. Ze zijn niet alleen stoer, maar ook modern en overal toe te passen. De deuren geven je woning een warme en strakke uitstraling. Ook zorgen ze voor veel lichtinval, omdat de deuren veel glas bevatten.

Maak een goed lichtplan

Ga je je woonkamer verbouwen, dan is het ook belangrijk om een goed lichtplan te maken. Maak je vooraf een lichtplan, dan kun je extra opties voor nieuwe verlichtingspunten creëren. Misschien wil je bepaalde hoeken juist extra uitlichten of ga je je eethoek naar een ander punt in de ruimte verplaatsen. De juiste verlichting is dan van belang.

Knap je oude meubels op

In plaats van allemaal nieuwe meubels voor je woonkamer kopen, kun je er ook voor kiezen om je oude meubels op te knappen. Je kunt jouw meubels op diverse manieren een nieuwe look geven. Zo kun je je bank bijvoorbeeld met een nieuwe stof bekleden. Ook kun je houten kasten, tafels of dressoirs in een geheel andere kleur verven of van nieuwe lak voorzien. Heb je een oude radiator? Geef hem een nieuw likje verf, zodat deze precies bij de rest van je nieuwe interieur past. 

Besteed ook aandacht aan je raamdecoratie

Zorg er ook voor dat je voldoende aandacht aan de raamdecoratie in de woonkamer besteed. Het is erg belangrijk dat je genoeg licht en privacy in de ruimte hebt. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen en plaats hier inbetweens achter. Zo zorg je ervoor dat je zowel voldoende privacy hebt als voldoende licht binnen krijgt wanneer jij dit wilt. Ook rol- en vouwgordijnen zorgen ervoor dat jouw woonkamer een frisse en moderne look krijgt. Wij wensen je veel succes met het verbouwen van je woonkamer!

Meer artikelen

Alles over hout en milieuvriendelijkheid
Hout is een natuurlijk bouwmateriaal. Het heeft diverse milieuvoordelen, waardoor het milieuvriendelijk is. Ontdek hier alle voordelen.
Soorten stucwerk
Wil je jouw muren glad maken of mooi afwerken met stucwerk? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ontdek hier alles over soorten stucwerk.
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen. In dit artikel lees je de leukste ideeën voor het restylen van jouw tuin. Zo geniet je altijd van een gezellige tuin.