Een extra verdieping bouwen

Samenvatting Artikel

Een extra verdieping bouwen feature image 01

Wil je een extra verdieping bouwen, omdat je behoefte hebt aan meer ruimte? Door een extra verdieping te bouwen, creëer je meer ruimte op een al bestaand oppervlak. Dit brengt onder andere als voordeel met zich mee dat je niet hoeft te verhuizen. Je maakt je huis namelijk in een klap een stuk groter. Benieuwd wat de vele voordelen van een extra verdieping op je huis zijn? In dit artikel hebben wij de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

De voordelen van een extra verdieping

En van de grootste voordelen extra verdieping  is dat je meer ruimte creëert voor bijvoorbeeld een slaapkamer, hobbyruimte, een kantoor of badkamer. Heb je verder geen andere opties om je woning uit te breiden, dan is een extra verdieping bouwen de ideale oplossing. Door een verdieping bij te bouwen, kun je ook nog eens op een vrij goedkope manier meer ruimte maken in je huidige woning. Een ander groot voordeel is dat je gewoon je woning in gebruik kunt nemen terwijl je aan het klussen bent. Een extra verdieping is eenvoudig te realiseren, zonder dat dit veel overlast veroorzaakt. Ook profiteer je met een extra verdieping van de volgende voordelen:

– Extra vierkante meters in huis

– Je huis wordt meer waard

– Je verliest geen tuin

– Je hoeft niet naar een groter huis te verhuizen

Waarop letten bij de verbouwing?

Waarop letten bij een extra verdieping bouwen? Als je een extra verdieping gaat vouwen, is het altijd belangrijk een vergunning aan te vragen. Je kunt niet zomaar een extra verdieping bouwen. Je hebt echt altijd een vergunning nodig van de gemeente. Een bijkomende voorwaarde is dat de architect de werken opvolgt. Een extra verdieping verandert je huis namelijk op een ingrijpende wijze. Zorg ervoor dat je niet zonder vergunning gaat bouwen, omdat je bouwwerk dan kan worden stilgelegd. Ook kan de rechter je verplichten om jouw extra verdieping weer af te breken. En dat is natuurlijk zonde van je geld.

Belangrijke factoren

Wanneer je een verdieping gaat bijbouwen, moet je een vergunning aanvragen. Deze vergunning moet ook voldoen aan het bestemmingsplan, de welstand en het bouwbesluit. Hierbij spelen diverse factoren een belangrijke rol. Waar komt de opbouw precies? Hebben de buren nog genoeg privacy? Welke invloed heeft de extra verdieping op het straatbeeld? Is betreffende woning beschermd, een monument of een gewone woning? 

Zo ontwerp je een extra verdieping

Wanneer je aan alle eisen van het bestemmingsplan voldoet, kun je stappen gaan zetten om een extra verdieping te bouwen. Let wel op dat je niet geheel vrij in het ontwerp bent. Als je een extra verdieping gaat plaatsen, kan dit het straatbeeld beïnvloeden. De welstand zal beoordelen of het ontwerp wel of niet binnen het straatbeeld zal passen. Wanneer dit niet het geval is, zullen ze je voorstellen hoe je er wel voor kunt zorgen dat je ontwerp in het straatbeeld past. Op deze wijze kun je toch een extra verdieping bouwen en profiteren van meer ruimte in huis. Wij wensen je veel succes met het bouwen van een extra verdieping!

Meer artikelen

Alles over hout en milieuvriendelijkheid
Hout is een natuurlijk bouwmateriaal. Het heeft diverse milieuvoordelen, waardoor het milieuvriendelijk is. Ontdek hier alle voordelen.
Soorten stucwerk
Wil je jouw muren glad maken of mooi afwerken met stucwerk? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ontdek hier alles over soorten stucwerk.
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen. In dit artikel lees je de leukste ideeën voor het restylen van jouw tuin. Zo geniet je altijd van een gezellige tuin.