De tuininrichting aanpakken

Samenvatting Artikel

De tuininrichting aanpakken feature image 01

Wil jij jouw tuininrichting aanpakken? Misschien vind je je huidige tuin niet mooi meer en wil je eens iets totaal anders met jouw tuin. Hoe kun je zorgen voor een goede en functionele tuininrichting? Wij zochten het uit en hebben enkele handige tips voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ga meteen aan de slag met het aanpakken van jouw tuininrichting!

Ga je wensen na

Voordat je met je tuininrichting aan de slag gaat, is het allereerst belangrijk dat je nagaat wat je mooi zou vinden in je nieuwe tuin. Bedenk ook goed hoeveel geld je aan je nieuwe tuin wilt uitgeven en binnen welke termijn je klaar wilt zijn. Schrijf dit eventueel op en maak een realistische planning.

Zorg voor ruimte

Plant bomen en planten, maar zorg hierbij wel voor voldoende ruimte. Hoe je dit kunt doen? Je kunt er wel degelijk voor zorgen dat je tuin optisch groter lijkt. Dit kun je onder andere doen door hoogte te creëren. Je kunt hoogteverschillen in de grondslag aanbrengen, maar ook een boom planten. Wat vaak gedaan wordt, is het planten van een boom op stam in een zichtlijn. Dit kunnen diverse zichtlijnen zijn. Denk bijvoorbeeld het uitzicht vanaf je terras naar het verste punt in de tuin. Je verruimd hierdoor je blik en het ziet er ook nog eens gezelliger uit. 

Kies voor speciale elementen

Niet alleen planten en bloemen maken een mooie tuin. Ook een vijver, fontein, etc.mogen zeker niet in jouw tuin ontbreken. Door jouw tuin van speciale elementen te voorzien, creëer je echt iets unieks. Een vijver met vissen of een mooie fontein geven een tuin net even wat extra’s. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie vuurkorf of een soort kampvuur in de tuin te plaatsen waar je ‘s zomers heerlijk met een gezelschap bij kunt zitten. 

Zorg voor functionele looppaden

Misschien heb je een heel mooi tuinontwerp gemaakt. Heb je al gedacht aan de looppaden? Het is erg belangrijk dat de looppaden zowel functioneel als logisch zijn. Wanneer er diverse paadjes ontstaan, kan dit afbreuk doen aan je mooie tuin. Bedenk hoe je naar je woning of terras wilt lopen en maak looppaden die echt functioneel zijn. 

Houd het rustig

En onze laatste tip: houd het ontwerp rustig. Des te meer tierelantijntjes je in de tuin plaatst, des te drukker je tuin oogt. En je tuin moet juist een plek zijn waarin je lekker tot rust kunt komen en bijvoorbeeld kunt ontspannen met een goed boek. Zorg ervoor dat je tuin zo weinig mogelijk losse elementen bevat en voeg items toe die ook echt iets toevoegen aan je tuin. Je zal zien dat je tuin echt meerwaarde krijgt en je er nog meer van geniet.

Aan de slag met jouw tuininrichting

Weet jij al wat je met jouw tuininrichting gaat doen? Ga aan de slag met onze tips en maak van jouw tuin een paradijs waar je je heerlijk in terug kunt trekken. Wij wensen je veel succes met je tuininrichting!

Meer artikelen

Alles over hout en milieuvriendelijkheid
Hout is een natuurlijk bouwmateriaal. Het heeft diverse milieuvoordelen, waardoor het milieuvriendelijk is. Ontdek hier alle voordelen.
Soorten stucwerk
Wil je jouw muren glad maken of mooi afwerken met stucwerk? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ontdek hier alles over soorten stucwerk.
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen. In dit artikel lees je de leukste ideeën voor het restylen van jouw tuin. Zo geniet je altijd van een gezellige tuin.