De tuin verbouwen

Samenvatting Artikel

De tuin verbouwen

Overweeg je je tuin te verbouwen? Misschien ben je uitgekeken op de huidige uitstraling van je tuin of ben je grotendeels tevreden met je tuin, maar merk je dat er toch nog iets mist. Door je tuin te verbouwen, kun je ervoor zorgen dat je tuin een geheel nieuwe uitstraling krijgt. Zo zal je nog langer van je tuin genieten. Maar hoe kun je het beste een tuin verbouwen? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ga aan de slag met onze tips!

Ontwerp je nieuwe tuin

Wil je je tuin verbouwen, dan is het eerst belangrijk een nieuwe tuin te ontwerpen. Hierbij bedenk je wat je met de tuin wilt gaan doen, hoeveel tijd je hiervoor hebt en wat je zelf wilt doen. Misschien wil je zelf de tuin beplanten en laat je een ervaren specialist de
schuur aanpakken. Weet je of je graag een siertuin wilt of ben je juist van plan een moestuin te creëren? Stel dat je graag een moestuin wilt, dan kun je het beste wat kruiden perken en fruitstruiken planten. Ontwerp eerst je tuin en kies wat voor soort beplanting je erin wilt, zodat je dat duidelijk hebt. 

Bedenk wanneer je je tuin gaat verbouwen

Prik een datum voor het verbouwen van je tuin. Doe dit bij voorkeur in het najaar. Zo  kun je in het najaar perken aanleggen, bloembollen planten, composteren en hagen en struikgewas snoeien. Zo profiteer je in het voorjaar van mooie bloeiende bloemen en volop planten in de tuin.

Bereken de kosten

Ga ook goed na wat het verbouwen van je tuin precies kost. Bereken wat je allemaal aan planten nodig hebt, wat je nog meer in de tuin wilt plaatsen en welke gereedschappen hierbij benodigd zijn. Je hoeft zeker niet alles te kopen. Zo kun je soms ook gereedschappen bij de buren lenen en online planten voor weinig geld kopen.

Zorg voor het juiste gereedschap

Het is zeker belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken als je je tuin gaat verbouwen. Denk hierbij aan handschoenen, een veiligheidsbril, een schoffel, schop, hart, een snoeischaar, kruiwagen, een heggenschaar, grasmaaier en een cultivator. Wel tuingereedschap je nog meer nodig hebt, hangt af van welke werkzaamheden je precies wilt verrichten en wat de huidige status van je tuin is. Misschien wil je de schutting aanpakken. Hierbij heb je weer een specifieke soort gereedschap nodig.

Ga stap voor stap te werk

Ga je je tuin verbouwen, dan is het belangrijk stap voor stap te werk te gaan. Misschien ben je iemand die vol enthousiasme met de tuin begint, maar na verloop van tijd merkt dat de motivatie afneemt. De hoeveelheid werk valt je toch tegen. Daarom is het zo belangrijk om alles wat je in de tuin wilt realiseren een voor een aan te pakken. Zo blijft de tuin verbouwen leuk en kun je stap voor stap een mooi eindresultaat creëren. Wij wensen je veel succes met het verbouwen van je tuin!

Meer artikelen

Alles over hout en milieuvriendelijkheid
Hout is een natuurlijk bouwmateriaal. Het heeft diverse milieuvoordelen, waardoor het milieuvriendelijk is. Ontdek hier alle voordelen.
Soorten stucwerk
Wil je jouw muren glad maken of mooi afwerken met stucwerk? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ontdek hier alles over soorten stucwerk.
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen. In dit artikel lees je de leukste ideeën voor het restylen van jouw tuin. Zo geniet je altijd van een gezellige tuin.