Alles over een houtbeton schutting

Samenvatting Artikel

Schutting feature image 02

Een houtbeton schutting, wat is dat eigenlijk en welke voordelen heeft het? Een houtbeton schutting is een schutting die betonpalen en betonnen onderplaten bevat. De schutting bestaat uit houten tuinschermen die op de betonplaten staan. De tuinschermen zijn aan elkaar bevestigd die betonplaten, die de diverse delen van de schutting scheiden. De betonplaten waarop de schutting staat, zijn deels in de grond begraven. De houtbeton schutting wint steeds meer aan populariteit, omdat deze diverse voordelen te bieden heeft. Benieuwd welke voordelen dit precies zijn? Je leest het in dit artikel.

Duurzaam

Een houtbeton schutting laten plaatsen is zeer duurzaam. Beton gaat namelijk erg lang mee. Door voor een houtbeton schutting te kiezen, kies je tegelijk ook voor zo min mogelijk onderhoud. Dit komt doordat beton tegen diverse weersomstandigheden kan en zowel insecten als schimmels het beton niet kunnen aantasten. Dit geldt al helemaal als het beton ook nog eens van een coating wordt voorzien. Zo geef je het beton nog betere bescherming en verhoog je de duurzaamheid hiervan. Verouderen de schuttingdelen na verloop van tijd, dan hoef je enkel voor nieuwe schuttingdelen te zorgen. De betonpalen zijn dan nog steeds bruikbaar.

Diverse stijlen mogelijk

Een van de andere voordelen van de houtbeton schutting is dat je uit verschillende stijlen kunt kiezen. Wil je robuuste betonpalen of gaat je voorkeur meer uit naar gladde betonnen palen? Ook heb je de keuze uit diverse soorten hout, zoals Douglas en vurenhout. Verdiep je hier goed in, want iedere houtsoort heeft weer andere eigenschappen. Maak de keuze voor hout met een warme uitstraling of ga juist voor een stoere uitstraling door voor robuust beton te kiezen. Misschien maak je in de tuin veel gebruik van een bepaalde soort uitstraling. Dit kun je ook weer terug laten komen in je houtbeton schutting.

Vrijwel geen onderhoud

Beton heeft praktisch geen onderhoud nodig. Des te meer jouw schutting over betonnen elementen beschikt, hoe minder onderhoud je nodig zult hebben. Dit geldt ook voor de overige materialen. Zo zijn er ook tuinschermen die deels van kunststof gemaakt zijn, waardoor ze niet gebeitst of geolied hoeven te worden voor het behouden van de kleur. Dit betekent dat je nog minder tijd kwijt bent aan het onderhoud van je schutting. 

Zorgt voor meer veiligheid

Een houtbeton schutting is zeer veilig. Niet alleen omdat deze bestand is tegen diverse weersomstandigheden en daardoor niet kan omwaaien. De stevige schutting biedt namelijk ook weerstand tegen inbrekers. Voor hen is dit dusdanig een obstakel dat ze eerder de keuze zullen maken voor een huis waar ze makkelijker binnen kunnen komen.

Meer privacy

Nog een voordeel van een houtbeton schutting in de tuin is dat dit zorgt voor meer privacy. Met een groene beschutting heb je al best wat privacy, maar een houtbeton schutting is dicht en biedt veel meer privacy. Ook plaats je deze beschutting binnen een mum van tijd, terwijl een heg bijvoorbeeld moet groeien. Ook zijn veel houtbeton schuttingen zo’n 2 meter hoog, waardoor niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken. 

Kies ook voor een houtbeton schutting

Wist jij al dat een houtbeton schutting zoveel voordelen te bieden heeft? Kies ook voor een houtbeton schutting en ga online eens op zoek naar de diverse mogelijkheden. Wij garanderen je dat je er zeker geen spijt van krijgt!

Meer artikelen

Alles over hout en milieuvriendelijkheid
Hout is een natuurlijk bouwmateriaal. Het heeft diverse milieuvoordelen, waardoor het milieuvriendelijk is. Ontdek hier alle voordelen.
Soorten stucwerk
Wil je jouw muren glad maken of mooi afwerken met stucwerk? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ontdek hier alles over soorten stucwerk.
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen
Maak je tuin geschikt voor elk seizoen. In dit artikel lees je de leukste ideeën voor het restylen van jouw tuin. Zo geniet je altijd van een gezellige tuin.